11 mar 2023, 8:38

Книгите си имам само 

  Poesía » Filosófica
262 0 4

КНИГИТЕ СИ ИМАМ САМО

 

Бил съм влюбен в не една любима,

но любим за никоя не бях.

В своята безсмъртна, мъртва зима

гледам даже мъката през смях.

 

Гонех пролетни мечти наесен,

тъй и не догоних ни една…

В черепа си чувам – непотресен –

ритъма на гробна тишина…

 

За опора не намерих рамо,

търсех го на хиляди места.

Сам съм… – книгите си имам само

и смирено чакам лудостта.

 

Нищо не направих, както трябва –

имах оправдания безчет…

Вече почна бавно да отслабва

даже радостта да съм поет!

 

10.03.2023, 23:27, Горно Дряново

© Раммадан Л.К. Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??