19 feb 2009, 13:15

Книжката на Гого ( II ) 

  Poesía » Para niños
681 0 4
 

Капитан

 

Ще стана капитан на лодка,

на кораб или платноходка,

ще плувам дълго сред делфини

и ще събирам раковини.

 

 

Болен

 

Петльо пее на стобора,

кани всички на събора -

кани мало и голямо,

не повика мене само,

че от седмица съм болен

и лежа с червено гърло,

а сиропът е ужасен

и не свършва никак бързо.

 

 

Обичам

 

Бонбонки шарени

много обичам,

обичам също

букви да сричам!

 

Обичам мама,

татко и баба,

и дядо обичам

в игри до забрава!

 

Обичам да плувам

лете в морето

и чайки да гоня

висо-о-о-ко  в небето!

 

 

Машинист

 

Имам ново влакче

с шарени вагони,

плюшено меченце

и безброй балони.

 

Ето, машинист съм,

Мечо е кондуктор,

пътниците возим

в градове по избор.

 

Качвайте се всички,

зайчета, лисички,

пускайте балони

в пустите перони!

 

Да залеем гарата

с песнички и смях,

за да дойде лятото

през снега без страх!

 

 

Голям

 

Вижте, вече съм голям,

сутрин се обличам сам,

мия зъбки и ръцете.

Ето, чистички са двете!

 

Сам оправям си леглото,

сам обличам си палтото

и със мама вън излизам

да играя и да тичам.

 

 

Мечта

 

Имам си една мечта

под красивата дъга

да си построя палат

в люляков и розов цвят!

 

 

Магистрала

 

Днес строя си магистрала,

за да карам като хала.

Само колелото, мамо,

май все още е голямо!

 

 

 

18.02.09

Пловдив

© Бехрин Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??