Капитан
Ще стана капитан на лодка,
на кораб или платноходка,
ще плувам дълго сред делфини
и ще събирам раковини.
Болен
Петльо пее на стобора,
кани всички на събора -
кани мало и голямо,
не повика мене само,
че от седмица съм болен
и лежа с червено гърло,
а сиропът е ужасен
и не свършва никак бързо.
Обичам
Бонбонки шарени
много обичам,
обичам също
букви да сричам!
Обичам мама,
татко и баба,
и дядо обичам
в игри до забрава!
Обичам да плувам
лете в морето
и чайки да гоня
висо-о-о-ко в небето!
Машинист
Имам ново влакче
с шарени вагони,
плюшено меченце
и безброй балони.
Ето, машинист съм,
Мечо е кондуктор,
пътниците возим
в градове по избор.
Качвайте се всички,
зайчета, лисички,
пускайте балони
в пустите перони!
Да залеем гарата
с песнички и смях,
за да дойде лятото
през снега без страх!
Голям
Вижте, вече съм голям,
сутрин се обличам сам,
мия зъбки и ръцете.
Ето, чистички са двете!
Сам оправям си леглото,
сам обличам си палтото
и със мама вън излизам
да играя и да тичам.
Мечта
Имам си една мечта
под красивата дъга
да си построя палат
в люляков и розов цвят!
Магистрала
Днес строя си магистрала,
за да карам като хала.
Само колелото, мамо,
май все още е голямо!
18.02.09
Пловдив
© Бехрин Все права защищены
Поздравчета!!!