3 jul 2008, 15:16

Кодирано с лъжи 

  Poesía » Otra
890 0 24
Заключихме си устните със шифри.
Превърнахме целувките във обир.
Забравихме числата им. От липси.
Разменяхме вината като хоби -
растяща ежедневно и натрапчиво,
в очакване на нещо да се случи.
А дозата мълчание във хапчето
преглътнахме, преди да го разчупим.
Изпратихме последната си близост
до изхода и многото му стълби,
и миналото бутна я да слиза
със поглед, замъглен от тежки сълзи.
А днешното, кодирано с лъжи,  
затворено във сейфове от грешки,
ни гледа с полудяващи очи.
Големи. Беззенични. Нечовешки.

© Елица Стоянова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??