Когато си отида
Аз може би ще бъда само вятър
и ще танцувам в твоите коси!
Или звезда в небесния спектакъл,
най-ярката сред всичките звезди!
Може би ще бъда аз реката
неукротима с буйните води!
Или пък може би ще съм луната
която в тъмнината ще блести!
Дори и облак може аз да бъда
свободно плаващ в синьото небе!
Мъгла ли ще е моята присъда
да скитам сред дълбоки снегове!
А може да съм птичка сладкопойна
и да те будя с първата зора!
Тревичка, цвете, буря неспокойна!
Но може да съм само тишина!
Душата ми свободна ще се рее
сред Ангели, градини и цветя!
Във този свят отново ще живее
както и на грешната земя!
Вглеждай се във клоните в гората,
във падналите есенни листа!
В зелената трева и във цветята!
Там ще бъде моята душа!
Дори и като сянка с теб ще бъда
и над съня ти нощем аз ще бдя!
Сутрин със целувка ще те будя,
нощем ще съм ти другар в съня!
18.08.2024 г.
© Георги Иванов Todos los derechos reservados