18 nov 2009, 0:53

Когато татко си отиде 

  Poesía
7691 1 25

Когато татко си отиде,

остави лист в любимата ми книга:

към лошите да бъда мълчалива,

а към добрите - двойно по-добра,

да уважавам хората трудолюбиви,

а себе си в труда да не щадя....

 

Когато татко си отиде,

остави ми очите си за спомен,

какво е виждал с тях -

мълчеше и не спореше,

понякога поклащаше глава -

нима на слепите са нужни очила?

 

Когато татко си отиде,

остави ми душата си за спомен,

сега живея с две души

за да ме пазят двойно от злини.

 

Когато татко си отиде –

ми завеща най-ценното богатство -

блестяща от мечти корона

да осветява земното ми кралство.

 

© Ивон Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??