Във днешно време ние сме богати
на чувства всякакви и на сърца,
защото в гардероба ни прикрити
си имаме достатъчно лица.
И просто имаме лице за всеки,
дори му слагаме и нужен глас,
където трябва правим и пътеки
и Боже мили – даже вярват в нас.
Понякога започвам да се питам
аз имам ли за себе си лице
и иска ми се, но не ще извикам
„къде изчезна моето сърце?”.
Тъй ползваме свободно арсенала
от сътворените от нас лица –
за истинското място не остана,
защото ни приучват от деца.
© toti Todos los derechos reservados