28 ene 2017, 18:51

Кокиче 

  Poesía
1849 22 23

Сънуваш призрака на пролетта
сред голите дървета на декември...
едно кокиче - знак на близостта
на две души със сроден тембър.

Какво е щастие? - Надвесеният лик
с усмивка топла, който те поглежда.
Датиран от съвсем случаен миг,
пропуснал урна с надписа "надежда".

Животът най-небрежно закъсня,
не спрял на няколкото важни гари.
Кокичето без време излиня,
но споменът за него още пари!

© Младен Мисана Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??