26 dic 2019, 11:54

Коледна песен 

  Poesía » Verso acróstico
808 3 7

Чудеса над света заваляха,

Елмази в мастилена шир.

Стихна кротко под къщната стряха

Танцът снежен в леден ефир.

Извести ни ангел небесен

Тъй жадувана радостна вест,

Очакван с молитва и песен –

 

Рождество Христово е днес!

От сърце отпразнувайте, хора,

Животворната благодат.

Да е мир по земята и взорът

Е  изпълнен с огъня свят!

Светлината да слезе в душите,

Топлина и любов да кълнят,

Вярата да окриля мечтите!

Озари се, камбани звънят!

 

© СК Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??