26.12.2019 г., 11:54 ч.

Коледна песен 

  Поезия » Акростихове
805 3 7

Чудеса над света заваляха,

Елмази в мастилена шир.

Стихна кротко под къщната стряха

Танцът снежен в леден ефир.

Извести ни ангел небесен

Тъй жадувана радостна вест,

Очакван с молитва и песен –

 

Рождество Христово е днес!

От сърце отпразнувайте, хора,

Животворната благодат.

Да е мир по земята и взорът

Е  изпълнен с огъня свят!

Светлината да слезе в душите,

Топлина и любов да кълнят,

Вярата да окриля мечтите!

Озари се, камбани звънят!

 

© СК Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??