Чудеса над света заваляха,
Елмази в мастилена шир.
Стихна кротко под къщната стряха
Танцът снежен в леден ефир.
Извести ни ангел небесен
Тъй жадувана радостна вест,
Очакван с молитва и песен –
Рождество Христово е днес!
От сърце отпразнувайте, хора,
Животворната благодат.
Да е мир по земята и взорът
Е изпълнен с огъня свят!
Светлината да слезе в душите,
Топлина и любов да кълнят,
Вярата да окриля мечтите!
Озари се, камбани звънят!
© Светличка All rights reserved.