2 dic 2017, 17:09  

Коледна София 

  Poesía » Otra
1034 3 13

              Под земята мравчица върви,

              нарамила трошица от погача.

              Навън снегът не спира и вали,

              снежинки тихо падат в здрача.

 

              Бучи метрото,релсите пращят,

              прожектор свети,ЦУМ блести.

              Камбаните на храм звънят.

              До спирката само дете стои...

 

             То няма ръкавици,шал дебел,

             трамваят жълт го подминава.

             Премръзнало,глава навело,

             без топъл дом и без постеля.

 

             От"Невски" старец свят излиза,

             Отец от грижите прегърбен,блед.

             Тежи му ленената черна риза,

             че бедност,лошо спуска се отвред.

 

             До спирката замръзнала се спира,   

             съгледал малкото дете - прибира.

             "Ела при мене,чедо родно,мило!

             Небето днес Спасител е родило!"    

 

 

 

                                           

© Хари Спасов Todos los derechos reservados

La obra participa en el concurso:

Раждане на Добротата »

11 Puesto

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??