23 dic 2010, 0:31

Коледното чудо 

  Poesía
1139 0 18

Светлина струи. От теб. От мен. От нас.
На този ден, във който ти, във който аз,
ще срещнем с поглед своите души -
ще бъда Аз, ще бъдеш Ти, ще бъдем Ний.
Една звезда ще запламти, ще грей,
ще стопли две премръзнали души
и от прозореца ни заскрежен ще заструи
живителна река от нов живот.
Вълшебна нощ! И красота! И тишина!
И изведнъж – пристигам аз, пристигаш ти...
Да уловим, да съхраним, на Коледната нощ
най-тънкото, най-парещото чудо.
И да се потопим в червения й залез.
Заря съм аз, а ти – искра, която изведнъж
ще ни превърне във бенгалски огън.
Във тиха нощ, във свята нощ –
ще заблестим и ще запалим фойерверки.
Ще бъда Аз! Ще бъдеш Ти! Ще бъдем Ний!
И Коледното чудо - реката на Живота!

 

 

ВЕСЕЛА КОЛЕДА!:)!

 

© Весела ЙОСИФОВА Todos los derechos reservados

El Autor ha prohibido la votación.
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??