Колко струва билет за отвъдното?
Колко струва едно непристигане?
Точно, колкото глътката въздух.
Точно, колкото липса на изход.
Пред врата, нажежена до бяло,
изкрещяната жажда увисва
в тежък дим, като пропуск за ада.
Времето е обсебило липсите...
А луната крещи върху покрива,
ужасена и кървава - плаче.
Срещу нея смъртта точи нокти,
не признава внезапна спирачка.
От небето - ни капчица дъжд.
Няма кой да разсее мъглата.
Идва утрото. Стъпва по въглени.
И кънти, и кънти тишината...
Колко струва едно извинение?
Хвърлен камък сред гузното блато.
Ще са известни само жертвите.
Виновните са все неразпознати...
© Дочка Василева Todos los derechos reservados
до скоро .