4 мар. 2008 г., 08:37

Колко струва билет за отвъдното? 

  Поэзия » Гражданская
1062 0 29
 

Колко струва билет за отвъдното?

Колко струва едно непристигане?

Точно, колкото глътката въздух.

Точно, колкото липса на изход.

 

Пред врата, нажежена до бяло,

изкрещяната жажда увисва

в тежък дим, като пропуск за ада.

Времето е обсебило липсите...

 

А луната крещи върху покрива,

ужасена и кървава - плаче.

Срещу нея смъртта точи нокти,

не признава внезапна спирачка.

 

От небето - ни капчица дъжд.

Няма кой да разсее мъглата.

Идва утрото. Стъпва по въглени.

И кънти, и кънти тишината...

 

Колко струва едно извинение?

Хвърлен камък сред гузното блато.

Ще са известни само жертвите.

Виновните са все неразпознати...

© Дочка Василева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??