На първи коловоз се кипри слънце
с две фибички на златния бретон.
Пристига, тръгва или нещо слъгва
и тананика...
сякаш Менделсон?!
На втори коловоз Октомври слиза
с препълнен поглед,
вятър в дланите...
На огнени листа е ризата,
избягала от летния колан.
А утрото е сприхаво, резливо,
упорства за пореден топъл ден
и още жълто в облака излива,
мърморейки си
„не, не е студен...“
На третия две влакчета се карат
кое да тръгне първо за Бургас
и пуши вече есенната па́ра
... Пардон, но извинете –
Идвам с вас!
Какъв Бургас, какви вълни и пясък?! –
цупливо слънце, щипчица тъга,
но след пороя
в целия си блясък
венча Октомври с пищната дъга!
© Todos los derechos reservados