Още днес свиквам конгрес
на всички Баби Яги
от „Откровения”.
Така не може да продължава –
трябва да има ред.
В партия ще ви обединявам.
И Евро-Яги смятам да ви направя,
(щото в Европа отидоха само баби).
Та довечера в полунощ
всички да сте във сайта –
важни въпроси ще се решават.
Обявявам дневния ред:
по първа точка – избор на президент;
втора – програмата;
третата – избор на име и лого на Партията;
четвърта – свободни изказвания.
По първа точка всичко е ясно
(и без възражения) -
вече съм се избрала за президент
(на демокрацията –
диктатурата й е майката).
Програмата ще ви обявя сега,
а пък вие можете още да добавяте:
1. Пране на пари (колкото са останали) –
после ги влагаме в правене на метли
(всяка с хиляда конски сили).
Бързи, смели, сръчни –
влизаме в Европарламент
със собствени сили.
Спонсорите ще са безчет
(затуй членски внос не съм предвидила).
2. Към тази точка е избор на тоалет -
предлагам да бъдем чисто голи
(прозрачност до дупка, мили мои).
Може (аксесуарно) да си сложим
перо от паун или скалп от мъж
(която, каквото може).
3. Програмни цели:
Основната – усвояване
на всичките Еврофондове
(на какво прилича туй –
все Доган, Станишев и някакъв си цар-дядо),
трябват млади мъже с пари
на тази държава.
Край с тази практика тяхна –
ние ще ги създаваме тези мъже
(после пак ние ще ги употребяваме),
„Всички заедно за България” -
(без комунистите, че от тях ми писна).
Освен в Евросъюза, и у дома
трябва да сложим ред и законност -
со кротце, со благо и со малце кютек
(туй последното, всички го можете).
После въвеждаме меню в Еврозоната –
основно: шкембе чорба и домашна ракия,
(и радомирска боза за изтрезняване).
За лого – може и среден пръст,
ако вече не е заето,
(щото всички са пъхнали този си пръст,
ако не на съседа, то в своя си задник).
Ако не – слагаме им по два-три
(белким пък ги усетят).
Име на Партията –
за предложения е отворено
(само внимавайте много за благозвучието).
А сега, в коментарното ми поле
ви давам правото
на свободни изказвания
(и да внимавате много, че
с натискането само на един клавиш
мога да ви изтрия най-диктатурно).
Преди няколко дни с едни приятели водихме до късно разговор на тема „Евроизбори 2009”. И понеже, те горките се оплакваха, че нито един кандидат за евродепутат не представил в предизборната си агитация програма, с която да ги мотивира да гласуват за него, реших да ги мотивирам аз.
Забавлявайте се! То, само това ни остана. :)))
© Весела ЙОСИФОВА Todos los derechos reservados
давам ти за управление
пързалка -
да си ги хързулкаш,
докато се налудуваш!)))