Конвейер в завод…
подредени като взвод,
семпли кукли по шаблон,
очакват презентиране в салон.
Салон с други кукли като тях,
салон изпълнен с „личности” за смях.
Не, конвейер това не е, а тротоар,
тротоар пред виден светски бар.
Куклите изящни, външно феерични,
ала вътре кухи, асистолични.
Мнимо влюбено повтарят „мило”,
ала носят аромат на гнило.
В очакване на своя „славен” миг,
устни червилата срещат като щитовете – щик,
екстеншъни се в люта битка вплитат,
епилирани крачета на токчета залитат.
Надпревара във епична имидж схватка -
коя прилича повече на Златка?
„Приятелки” говорят си на „пате”, „мацка”…
СПЕШНО!!! Против лицемерието каска!
Моля? Прическата ще развалим?
ОК, но знай си – против него няма грим…
Така подложено на чудноват изкуствен подбор
обществото наше странно заприличва на обор.
От мнозинство на бездушен добитък се съставлява,
а къде изчезна стилната дама тъдява?
© Главолекар Твоев Todos los derechos reservados