16 ago 2009, 14:57

Конят 

  Poesía » Otra
1034 0 11

Виждал ли си го да тича в изкласилите поля?

Виждал ли си как се радва той на свойта свобода?

Виждал ли си как препуска, мята грива и цвили?

Виждал ли си как мечтае с вятъра да полети?

 

Ала виждал ли си също кон с каруца и товар -

как под плясъка на бича гасне неговата жар.

Да им носи той товара, да го яздят всеки ден,

а накрая, за награда, да живее вечно в плен.

 

Тоз живот не е за него -

той роден е сред полята,

да препуска всеки ден,

да познава свободата.

 

 

© Мелинда Дейвис Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??