18 mar 2007, 11:49

Копринен сняг 

  Poesía
649 0 0

Далеко са елхите коледни,
далеко са заблудените звезди,
развалини и останки едни,
леден сняг, който блести…

Копринен сняг от блясък,
гирлянди, заплетени в мълчание,
нечут, пронизващ крясък.
Застой и бездушно съзерцание.

Веселите песни грачат,
измамни костюми сменяме,
самотниците плахо крачат,
опит… заедно обменяме.

Далеко са коледните дръвчета,
забулени са звездите на моя блян,
подаръците са счупени на парчета.
А гирляндът… с печал е облян.

© Сиси Валентинова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??