Корабокрушенец
Като корабокрушенец
на безлюден остров,
вървя по златистия пясък,
от лъчите на жарещото слънце изпепелен.
Търсещ сянката
на някоя самотна палма.
Вперил поглед в безкрайния океан,
чакащ спасение да дойде.
И ето – нейде в далечината,
вижда се то.
Но не... това не било спасение,
а жертвоприношение.
…
После се появи малка лодка,
но не било лодка, а платноходка.
От която се показа ти и хвърли своя
спасителен пояс и спаси ме
от моята гибел.
© Димитър Новак Todos los derechos reservados