6.12.2014 г., 19:45 ч.

Корабокрушенец 

  Поезия
286 0 0

Корабокрушенец

 

Като корабокрушенец 

на безлюден остров,

вървя по златистия пясък,

от лъчите на жарещото слънце изпепелен.

 

Търсещ сянката

на някоя самотна палма.

Вперил поглед в безкрайния океан,

чакащ спасение да дойде.

 

И ето – нейде в далечината,

вижда се то.

Но не... това не било спасение,

а жертвоприношение.

После се появи малка лодка,

но не било лодка, а платноходка.

 

От която се показа ти и хвърли своя

спасителен пояс и спаси ме

от моята гибел.

© Димитър Новак Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??