25 feb 2020, 20:25

Коронен номер 

  Poesía
454 0 5

По-червена от розов домат,

на срама си съм конкуренция.

Полудял ли е целият свят

или изпада от страх в деменция?

 

Нощем димни фенери гаси,

а си свети с очите на дракони.

Денем в храмове древни гласи

истукани търговци с приклякване.  

 

Ту руши, ту изгражда стени

и под път, и над път. Ненадминат е

за дрънкулки на ниски цени,

а забравил – шума на коприната.

 

Като вирус коронен навред

глупостта ни разплаква пак майката.

Обади ми се! В нула без пет.

Знаеш ми номера на китайката.

 

 

24.02. 2020

© Мария Димитрова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??