21 abr 2007, 21:38

КОШМАР  

  Poesía
717 0 9
Сънувах, че пиша стих.
Словото като песен се лееше.
Дори думичка не изтрих,
а листа - бяла пропаст зееше.

Капнаха едри сълзи,
превърнаха думите в кораби.
В мойте солени вълни
се давиха мисли и спомени.

Всичко се нажежи.
Сълзите ми се разгоряха.
Стихът ми се изпари...
Събудих се. Очите течаха...

Загубих го моят стих.
Днес още се питам дали
нещо не съкратих?...
Плува ли или гори?

© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??