6 sept 2014, 20:01

Котва, а тризъбец… 

  Poesía » Filosófica
538 0 3

Котва, а тризъбец…

 

И седнала съм аз

На една студена котва

Подобна на тризъбец,

С който дяволи в казани готвят

 

И превръщам се във дъно аз

Пясък смачкан с океан

Смачкан, с бръчките на лист

С котвата се сливам, както с уискито-пиян

 

И помня всички гадни думи аз

„Ти глупачка! Ти идиот си, смотла!“

Налягането водно ме потапя

Като палец сплескващи мушица топла.

 

И имаше човечност. Знам си аз

Но превърна се в спатия

Където козът пък е пика

А „човекът“ – на ракия.

 

И щастието е в кафез, а аз

Съм рибка във терариум

На злобна змийска хидра

Очите лъскат със дивариум

 

И пих неволно от депресо… аз…

Сега в кафе без захар и без мляко

Съм безкофеинов нефт

На висококръвните да правя кеф

Да им бъде просто яко…

 

И не искам, не мечтая аз

Като близалка гътвам се за четвърт час

В слюнки в устни на гризач

„Тъпият“ нож ми е палач.

 

И съм аз!

Дупката без донът

Като стара люлка ми е тонът –

Скърца, празна и самотна

Ръждясах

От отрова на питона

 

И чувствам центрофуга аз

Оназ

В тоалетното гърне

В главата по онзи подреден атлас

Водовъртеж е тръгнал на турне.

 

И имах си едничък аз

Шарен, весел, с цел девиз!

А днес безцелно дишам

Атоми без кислород

Не ща медали, нито приз…

 

И седнала съм аз

На една бездушна котва

Люшка я нещастен бриз

А тризъбецът си често бодва

От мен парченца за сюрприз…

 

…….

 

Къде е мойто аз?

Запушва всяко изречение

Къде е моят глас?

Закотвен в адово течение…

© Y. Panda Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • "Къде е мойто аз?

    Запушва всяко изречение

    Къде е моят глас?

    Закотвен в адово течение…"
    Точно така се чувствам в момента....
  • По принцип това не се отнася за мен, а за един приятел Аз бягам далеч от "депресото"! Поздрави
  • Карамба!!! Триста дяволи и една вещица и...бутилка ром!
    Много яко, с пиратско звучене! Но, никога не бъди дъно, че Веселият Роджър ще се мръщи!
    Поздрав, Йовета!
Propuestas
: ??:??