6 abr 2021, 12:17  

Коя е Тя? 

  Poesía » Para niños
502 1 3

В малката долчинка,

сред храсти и цветя,

живееше дружинка

от мили същества.

 

Дребна кат’ прашинка

там мравка се яви.

Над нея по глогинка

бръмбарче пълзи.

 

Горската картинка

допълваше сега

една красива чинка.

Певица, без шега!

 

А в горската градинка

блести като звезда

жълтата латинка-

красавица-мечта.

 

Летяща животинка

се скрила под цвета,

червената гърбинка

издава я. Коя е тя?

 

© Snejana Nankova Todos los derechos reservados

La obra participa en el concurso:

Горска пролет »

21 Puesto

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??