В малката долчинка,
сред храсти и цветя,
живееше дружинка
от мили същества.
Дребна кат’ прашинка
там мравка се яви.
Над нея по глогинка
бръмбарче пълзи.
Горската картинка
допълваше сега
една красива чинка.
Певица, без шега!
А в горската градинка
блести като звезда
жълтата латинка-
красавица-мечта.
Летяща животинка
се скрила под цвета,
червената гърбинка
издава я. Коя е тя?
© Snejana Nankova All rights reserved.