20 sept 2018, 21:16

Коя си ти? 

  Poesía
362 1 2

 

/На Боян Петров - Съни/

 

Ей  ти, защо си тъй прекрасна,

сурова, непристъпна, безпощадна?

Защо съм влюбен до полуда,

сърцето ми защо открадна?

 

Как искам в тебе огън да запаля,

а после да поема към небето.

Снагата ти кристална да погаля,

да те погледна за последен път в лицето.

 

- Ой странниче.. ./прошепна планината/,

та аз говоря с ветровете,

ти смъртен си, а аз хилядолетна,

във мене влюбени са само боговете.

 

- Човече, хей... защо си тъжен?

Спри за мъничко - Постой!

Обичам Смелите мъже

и в пазвата си давам им покой.

 

Ела щом ме желаеш, прегърни ме!

Но съм ревнива, запомни!

Ще ти приготвя бялата постеля

и ще сме вечни... само  Аз и Ти.

 

Авт. Весо: 22. 05. 2018 г.

© Веселин Христов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря ви, Руми и Роби. Радвам се, че съм ви подарил малко емоция, а също и че бяхте за малко тук.
  • Чудесно посвещение за достоен човек!..
Propuestas
: ??:??