17 nov 2011, 5:48

Кратка североизточна импресия 

  Poesía » Otra
706 0 14

Като северен вятър, като сажда в крилото на гълъба бял,

като мъгла – кичур коса пред ясния поглед небесен,

като рана зараснала, като скъсана струна на гриф отболял

твоите липсващи думи сплитат ръждивите къдри на моята есен.

 

В ръченица нестройна и дива пред очите ми листопадът лудее

и надвиквам цял хоровод от въздишки с твоето име – друго не зная.

Есен с дъх на сол... от студения вятър морската кожа белее...

Зад бодливата тел на твоето дълго мълчание дишат светлите порти на Рая.

© Даниела Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??