20 dic 2009, 13:26

Краят... 

  Poesía
719 0 0

Като стадо диви коне

препускат хората напред,

не на празно похабили колене

да бягат върху хлъзгав лед.


 

Следват звездна светлина

и полъх от блянове всевишни,

към нова - светла бъднина

за свят, в който няма излишни.


 

Свят, още неизмислен, нероден,

ала толкова мечтан, прекрасен,

над всички нас е извисен,

а този долу - уродлив и ужасен!


 

Душите са роби на мръсни тела

и влачат синджири в живата кал,

времето спуска тежка тесла

и не пита кой си и как си живял.


 

Ражда се слънце в гъстия мрак

и сливат се черно и бяло,

светът се разпада и вали като сняг,

и всяка снежинка е ново начало...

 

 

© Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??