Не трябва да си тръгваш
със поглед, който удължава сенките,
със думите, които се надлъгват,
че в сряда свършва лятото.
За бога, не разстройвай птиците!
Ти знаеш ли какво им предстои?
Събират си багажа.
Щъркелът - сушени жаби под крилото,
две патици... навярно патешкия нрав.
Какво ли лястовицата ще вземе,
когато срядата я няма във таблото за отлитащи
без правото на свръх багаж.
Все някак ще го преживеят плешивите бетони
с перуки от напуснати гнезда,
ще се разплачат чак когато небето позволи.
Не трябва да си тръгваш...
не и ти.
© Георги Динински Todos los derechos reservados
Много Хубаво си го написал !