5.09.2009 г., 0:11 ч.

Краят на лятото 

  Поезия » Бели стихове
735 0 3

Не трябва да си тръгваш

със поглед, който удължава сенките,

със думите, които се надлъгват,

че в сряда свършва лятото.

За бога, не разстройвай птиците!

Ти знаеш ли какво им предстои?

Събират си багажа.

Щъркелът - сушени жаби под крилото,

две патици... навярно патешкия нрав.

Какво ли лястовицата ще  вземе,

когато срядата я няма във таблото за отлитащи

без правото на свръх багаж.

Все някак ще го преживеят плешивите бетони

с перуки от напуснати гнезда,

ще се разплачат чак когато небето позволи.

Не трябва да си тръгваш...

не и ти.

© Георги Динински Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??