9 may 2009, 9:49

Кредец на звездни лъчи 

  Poesía
665 0 0

Разцъфват в плътта на небето

бездиханните звезди.

Приятели на Луната,

на Слънцето по-малки сестри.

Но сред тъмната материя

се прокрадва крадец.

С безсрамна ръка

събира звезден прашец.

Сълзите им покриват

грешното небесно тяло,

яростни юмруци счупват

изкривеното земно огледало.

 

 

Утринта бе тиха.

Когато отворих очи,

видях в твоите ръце

как бързичко се скриха

звездни лъчи.

© Цвети Векова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??