Разцъфват в плътта на небето
бездиханните звезди.
Приятели на Луната,
на Слънцето по-малки сестри.
Но сред тъмната материя
се прокрадва крадец.
С безсрамна ръка
събира звезден прашец.
Сълзите им покриват
грешното небесно тяло,
яростни юмруци счупват
изкривеното земно огледало.
Утринта бе тиха.
Когато отворих очи,
видях в твоите ръце
как бързичко се скриха
звездни лъчи.
© Цвети Векова All rights reserved.