4 nov 2005, 1:19

КРИЛА ОТ ЛЮБОВ 

  Poesía
1025 0 4

КРИЛА ОТ ЛЮБОВ

 

Моят свят е, където те има!

Моят дом е, където си ти!

Твойта строгост е моята зима.

Твой подарък са моите дни.

 

Упорито и дълго те търсих,

без да спра нито миг, нито час.

Слава Богу – открих те навреме.

Есента е далече пред нас.

 

Тя ще дойде, но още е пролет.

Всичко още е в своя цъфтеж.

Ний сме птици готови за полет

и в очите ни свети копнеж.

 

А крилата ни – те от любов са.

С тях се реем в простор оит мечти.

Аз към теб! Ти към мен! Тъй се носим,

безтегловни, безплътни почти.

1994 г.

© Румен Ченков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Невероятно!
    Благодаря за емоцията, Румене!
  • Прекрасно е!
  • Великолепно стихотворение! Безкрайно нежно и красиво...Поздрав!
  • Да хубаво е когато още е пролет, лошото е че бързо свършва.Много ми хареса оптимизма и вярата.Сега е пролет, и да не ни пука, че ще идава зима
Propuestas
: ??:??