Натрупана обич - вода животворна,
от извор забравен, подтиснат, но жив.
Възкръснала вяра в душа безпризорна,
пречистена сила чрез дух справедлив.
Крила преродени за полет безброден,
завихрена мисъл към чужд хоризонт.
Изгаряща клада - знак пътеводен.
Икона целебна с блестящ ореол.
Свещица горяща, молитвени думи
за точния избор, без тежка вина.
Търпение, вяра, без слепи куршуми
към любовта... с предрешена съдба.
© Таня Мезева Todos los derechos reservados