4 sept 2024, 8:02

Крилата мечта 

  Poesía
74 1 6

Аз съм малка, сладка мишка.
Често си похапвам книжка.
Ала аз съм малко по-модерна.
Хапвам, когато е непотребна.

 

Преди да хапна ги чета.
След това ще се вдъхновя.
Като кака Джени искам само
да намеря най-доброто рамо.

 

Заедно да сме комбина.
Да избягаме от скрина.
Да направиме ракета звездна.
Да обиколиме тази бездна.

 

Може да сме първи мишки
бродещи из тъмни "нишки". 
Може да сме първи на Венера. 
Чакай да си запиша в тефтера.

 

Квантов скок ще си направим.
Земята не ще забравим! 
Галактиките ще обиколим
с откривателски дух неукротим. 

 

Реалност и фантастики! 
Артефакти и антики! 
Може мечтата ми да е клише, 
но не режете моите криле!

 

Много книжчици изчетох.
И накрая гласно рекох:
Всичко става във този свят чудат, 
стига със сърцето да си крилат.

 

© Кремена Арменчева Todos los derechos reservados

La obra participa en el concurso:

Напразно ми режете крилете, аз летя със сърцето »

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??