3 sept 2024, 0:10

Крилете са ми в сърцето 

  Poesía
74 0 2

Понякога мечтая
за чифт крила бели, 
с тях високо да летя!
Имам мечти смели!

 

Да се нося в простора, 
над дребнавост и суета, 
да наблюдавам хора,
птици, светът и красота!

 

Но крилете са отредени,
на птиците преди векове, 
на хората сърца са дадени,
както и будните умове. 

 

Щом имаме тези дарове, 
значи имаме повече!
Без да хвърляме зарове 
със сърце пътуваме далече. 

 

И аз пиша със сърце, 
мечтая и сбъдвам, 
творя често и с ръце,
на дълъг път тръгвам, 

 

намирам смисъл и вяра
да продължавам да летя
не с криле, ще го повторя, 
а с чиста и волна душа. 

 

Казвали са ми често:
-Ще ти подрежа крилете!
А аз отвръщам: Ресто! 
Крилете са ми в сърцето! 

© Людмила Данова Todos los derechos reservados

La obra participa en el concurso:

Напразно ми режете крилете, аз летя със сърцето »

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??