16 feb 2008, 19:57

Кристално кълбо 

  Poesía
679 0 3

Кристално кълбо

На Роси

 

Кажи ми!

Кажи истината за света, създаден

oт хаоса безпощаден,

покрит от рани,

с принципи, раздрани

от ноктите на злобата.

А облякъл е всеки робата

и се преструва на благ,

но в сърцето си той на Другия е враг омразен

и в живота празен

злобата е всяка мисъл.

И съществуване без смисъл

води той - човекът,

не живее.

Векът е миг, отнет в дихание,

а той копнее за внимание

от Божественото тяло,

но само в тялото се чувства цяло

обществото без една идея!

А съдбата гледа и се радва:

един забива в гърба на друг брадва

и усмивка се прокрадва

по лицето й зловещо.

А разядена, душата се моли горещо

за прошка и спасение,

да се забрави всяко падение,

постигнато с много труд и вяра.

А вярата е стара, изкривена, уродлива,

превърната във оправдание,

в маска красива,

параван за всяко злодеяние...

Кажи ми! Кажи истината за света,

измислен в рая

и потънал в ада,

разкъсан сред безкрая,

той в нищото пропада!

 

 

 

15.02.08г.

© Тинка Това Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??