Кристално кълбо
На Роси
Кажи ми!
Кажи истината за света, създаден
oт хаоса безпощаден,
покрит от рани,
с принципи, раздрани
от ноктите на злобата.
А облякъл е всеки робата
и се преструва на благ,
но в сърцето си той на Другия е враг омразен
и в живота празен
злобата е всяка мисъл.
И съществуване без смисъл
води той - човекът,
не живее.
Векът е миг, отнет в дихание,
а той копнее за внимание
от Божественото тяло,
но само в тялото се чувства цяло
обществото без една идея!
А съдбата гледа и се радва:
един забива в гърба на друг брадва
и усмивка се прокрадва
по лицето й зловещо.
А разядена, душата се моли горещо
за прошка и спасение,
да се забрави всяко падение,
постигнато с много труд и вяра.
А вярата е стара, изкривена, уродлива,
превърната във оправдание,
в маска красива,
параван за всяко злодеяние...
Кажи ми! Кажи истината за света,
измислен в рая
и потънал в ада,
разкъсан сред безкрая,
той в нищото пропада!
15.02.08г.
© Тинка Това Всички права запазени
Иначе е истинско,поздравления.
Кажи ми! Кажи истината за света,
измислен в рая
и потънал в ада,
разкъсан сред безкрая,
той в нищото пропада!