24 oct 2015, 13:43

Криза 

  Poesía » Otra
379 0 3

Криза

 

Животът корективи ли налага

на планове, строени със мечти,

и не на свое - на децата - благо,

усилия щом най си посветил,

 

амбиции опашките подвиват,

несвършени дела не ще простят,

сърцето киселинен дъжд облива,

че изгорял бушон е младостта.

 

Приоритети нови се явяват,

все неподготвен те заварват. И

на три да се разкъсаш, пак не става -

за пропуски виновен ще си ти.

 

Каква я мислех, дека я докарах !

Къде съм сбъркал, недооценил?”

Разтварят се отново рани стари

и нощем, между четири стени,

 

очи в очи със кризата се гледаш,

в менюто ѝ - инфаркт, инсулт и рак.

Решил да ѝ откажеш таз победа,

напрягаш сили и ... отново в бяг.

© Владимир Костов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Хареса ми.Надбягване.Надлъгване.
    (Системата със бой не се надвива).
    А старо куче знае две-три мъдрости,
    но с тяхна помощ кризата приспива.
  • Убийствени метафори! Особено това, за менюто на кризата... опитах го
  • Хормоните като киселинен дъжд
Propuestas
: ??:??