Кръчмарска мъка
Животът е труден. Хлябът не стига.
Как стигнах до тука? Защо?
Работа няма. А в къщи сме трима.
Хей, келнер! Дай още едно.
Сърцето ме стяга. Болят ме краката.
Изгони ме шефът. Мръсникът проклет!
Снощи ми вдигна скандал и жената.
Келнер! Още едно. Но със лед.
Много е трудно. Скапано време.
Мъка в сърцето, без милост дълбай.
Животът жестоко наказа ме мене.
Хей, келнер! От същото дай!
© Ник Желев Todos los derechos reservados