8.12.2015 г., 16:42 ч.

Кръчмарска мъка 

  Поезия
438 0 10

Кръчмарска мъка

 

Животът е труден. Хлябът не стига.

Как стигнах до тука? Защо?

Работа няма. А в къщи сме трима.

Хей, келнер! Дай още едно.

 

Сърцето ме стяга. Болят ме краката.

Изгони ме шефът. Мръсникът проклет!

Снощи ми вдигна скандал и жената.

Келнер! Още едно. Но със лед.

 

Много е трудно. Скапано време.

Мъка в сърцето, без милост дълбай.

Животът жестоко наказа ме мене.

Хей, келнер! От същото дай!

© Ник Желев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??