Подобно на зрънце пшеничено
в утробата на майката - Земя
засяваме с грижа, отглеждаме напоително
доброто в детската душа.
С пример учим, че доброто е заразно.
Ключ универсален е за всеки вход.
Направиш ли добро, не е напразно,
след време ще дари богато плод.
Доброто често се забравя,
човешка слабост или пък черта…
То не винаги е оценено,
макар, че… има си цена!
Доброто е слънце, леда разтопява,
а върви ли ръка за ръка с обичта,
детето пораства и недей се съмнява,
вече възрастен, сее любов към света.
Естествен кръговрат … на доброто!
Нека всеки се включи в сеитбата!
Златен житен клас, пораснал високо…
„Да жънем добро!“ е заветът на библията!
Нека всеки ден е Ден на добротата!
Представете си какъв би бил света!
Приятели, за да затворим кръговрата,
добро завещайте на вашите деца!
© Даниела Виткова Todos los derechos reservados