13 ene 2023, 2:34

Кръвна вина 

  Poesía » Otra
308 4 6

Не зови името ми на вълните -

духове от миналото не връщат. Помня,

искаше да бъдеш като птиците, но едва ли

те за злато семейството си убиват. 

 

Дълго време за тебе бях въже:

страшен разказ за пред познати. 

Егото превърна се в безкрайно небе  -

 бесилка бях, която не беси. 

 

Продаде на търг единствената си сестра.

Бога ми бе свидетел вечер, когато плачех.

Остави да ме съдят хора без сърца, че била

съм ти вечно в тежест. 

 

Кръвта за тебе, братко, навярно вода е била -

изля я в мивката без да се замислиш.

Търси си нова, аз умрях. Дано да може да те излекува. 

 

Върви си! Хайде, замини! Нали ми

каза, че животът бил безценен?

А всеки друг - крояч е на мечти,

оставил след себе си недовършена  есен. 

 

Ако имам, братко, някаква вина,

то тя е, че допуснах по твой изопачен

начин да ме обичаш. С години водеше

война, чиято награда бе да ме загубиш. 

 

Късно е да пишеш върху пясъка на брега

моите имена - те отдавна заровени са в тях.

И вместо тебе - свободна полетях преродена

в тялото на жерав. 

 

 

© Нина Чалъкова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??