20 ene 2018, 21:19

Кукер 

  Poesía » Civil
412 1 3

КУКЕР

 

Грозен, рогат и зъбат, 
но душата му бяла... и пее... 
Чанове, хлопци огласят света,
душата на кукера пее...  

 

И тропат с тояги от здраво дърво 
и се лее от челата умора, 
в тишината на тежкия, мокрия сняг,
душата на кукера пее... 

 

И гони със звънци магия и жлъч, 
и чисти душите ни, черните, 
с тропот на вяра, измива света, 
душата му, бялата, пее...

 

Диана Димитрова

© Диана Димитрова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??