23 oct 2021, 10:23

Куртулисване 

  Poesía » Filosófica, Formas graves
468 1 0

КУРТУЛИСВАНЕ

 

Истината тривиална вред прозира:

всички ние – и плебеи, и крале –

като дим от разлютено наргиле

без следа ще се разтворим във Всемира.

Даже няма бледен спомен из ефира,

носейки се на небивали криле,

да разправя, че ни беше много зле

да се мъчим в лесни времена без мира.

 

Често мисля си, че само за Смъртта

струва си да мисля, даже да се моля… –

Неизменна, вечна Истина е Тя

и когато Я познаем по неволя,

Тя ще ни дари (по божията воля)

с вечна свобода от всяка суета…

© Раммадан Л.К. Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??