23.10.2021 г., 10:23 ч.

Куртулисване 

  Поезия » Философска, Строги форми
464 1 0

КУРТУЛИСВАНЕ

 

Истината тривиална вред прозира:

всички ние – и плебеи, и крале –

като дим от разлютено наргиле

без следа ще се разтворим във Всемира.

Даже няма бледен спомен из ефира,

носейки се на небивали криле,

да разправя, че ни беше много зле

да се мъчим в лесни времена без мира.

 

Често мисля си, че само за Смъртта

струва си да мисля, даже да се моля… –

Неизменна, вечна Истина е Тя

и когато Я познаем по неволя,

Тя ще ни дари (по божията воля)

с вечна свобода от всяка суета…

© Раммадан Л.К. Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??