12 ene 2015, 0:32

Къде си 

  Poesía
525 0 2

 КЪДЕ СИ


В мокрия ден на студен януари

тъжна приседнах до теб на кафе,

а ми направи съдбата подарък -

светла усмивка и топли ръце...


Пътят за двама ни беше нелесен -

ти - вечен ''скитник'', аз - без другар,

но ни помагаше руската песен,

благата дума и опитът стар...


С теб прекосихме реки и полета,

волно мечтахме, броихме звезди,

щедро дари ни със слънце небето,

с нежност безкрая, зората с лъчи...


Пак в мокър ден на студен януари

още те търся до мен на кафе,

но са помръкнали пориви стари,

светла усмивка и топли ръце...

© Йорданка Цонева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря! Хубав и успешен ден пожелавам!
  • Поздравления за сполучливия дактил!
    Сравнително рядко се пише в тази класическа стъпка и за мен стихът ти е постижение.
    Само в следния ред е пропуснато "а":

    "Ти - вечен "скитник", а аз - без другар.

    Поздрави!
Propuestas
: ??:??