На всички, които помагат на баща ми в борбата му с рака
Разсипах наболелите си чувства
и не усещах вече, че боли...
А после най-внезапно се обърнах
натам, където никнат новини
за вяра,
за надежда,
за награди,
за стихове
и хора със сърца,
за любовта, лишена от злорадство,
за нечия протегната ръка...
Обърнах се към изгрева, където
от мрака не остава и следа,
а светлината в своята победа
ни претворява чак до същността.
© Руми Бакърджиева Todos los derechos reservados